T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Fatih İlkokulu

Tarihçemiz

Okulumuz 1964 yılında şimdiki Pazarcık İstiklal Ortaokulu'nun güney cephesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün eski görev yaptığı binada öğretime başlamıştır. Üç sınıflı olan okulumuzun resmi adı Yeni İlkokul idi. Nüfus artışı ve sınıfların öğrenci sayılarını karşılayamaması nedeniyle şu an kullandığımız eski binaya 1978 yılında taşınarak eğitim öğretime devam etmiştir.Bakanlık ve valiliğinin onayı ile ismi Fatih İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Yalnızca binadan ibaret olan okulumuza zamanla ihata duvarı yaptırılmış, bahçe ağaçlandırılmıştır.

Okulumuzda hafif zihinsel engelliler sınıfı ve anasınıfı da dahil olmak üzere toplam 16 derslik, 3 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik odası,1 çok amaçlı salon, 1 spor odası,1 kantin, 1 kütüphane, 1 laboratuar, 1 depo, 1 arşiv, 1 hizmetli personel odası  bulunmaktadır. 2015 yılında eski binada bulunan ana sınıfı alt kattan üst kata taşınarak iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Eski ana sınıfı ise çok amaçlı salon olarak tüm paydaşların hizmetine sunulmuştur. Yine 2015 yılında eski binada bulunan arşiv odası yeni binada zemin kata taşınarak düzenlenmiştir.Eski arşiv odası ise Hizmetli personel odası olarak dizayn edilmiştir. 

Okulumuzun ısınması kalorifer ile yapılmaktadır. İkili öğretim yapılmaktadır. Okulun öğrenci mevcudu 670 civarındadır. Bilgi,sanat kültür ve folklor yarışmalarında ilçe düzeyinde başarılı dereceler almış olan okulumuz 2004/2005 Eğitim Öğretim yılında yapılan İlköğretim Okulları arası bilgi yarışmasında Pazarcık ilçe birinciliği, Kahramanmaraş İL ÜÇÜNCÜSÜ olarak önemli bir başarı kazanmıştır. 2005/2006 Eğitim Öğretim yılında da ilçe ikincisi olmuştur. Ayrıca ilçe genelinde yapılan resim, şiir, vb. gibi değişik yarışmalarda da başarılar elde etmeye devam etmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ulusal düzeyde ilçemizde yapılan satranç turnuvasında ilk 3 ödül, polis haftası yarışmalarında resimde ilk üç ödül şiirde ikincilik ödülü,23 Nisan yarışmalarında resim alanında 1.'lik ve 3.'lük ödüllerini okulumuz öğrencileri almıştır.

2010 SBS sonuçlarına göre  okulumuz 1Fen Lisesi, 2 Anadolu Öğretmen Lisesi, 11 Anadolu Lisesi, 2 Anadolu Meslek Lisesine öğrenci göndermiştir.     

            Okulumuz hinterlant alanında yoğun bir yerleşme olması ve öğrenci sayısındaki artış nedeniyle 2006 Temmuz´unda başlayan ek binanın tamamlanması sonucu Kasım 2007´de ek binaya geçilmiştir. Eski binada iki anasınıfı olmak üzere toplam 7 Adet Derslik, 1 Çok amaçlı Salon, 1 Rehberlik Odası, 1 Hizmetli Personel Odası, 1 Kantin, 1 Depo oluşturularak aktif bir şekilde kullanılmaya devam edilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2016 - Güncelleme: 03.10.2019 08:38 - Görüntülenme: 1459
  Beğen | 55  kişi beğendi